امیرحسین شاه حسینی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار
حجم طرحهای آبخیزداری اجراشده در شهرستان گرمسار ۲۱۰ هزار مترمکعب است
سمنان - ایرنا - رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار گفت: حجم کل طرحهای آبخیزداری اجرا شده این شهرستان ۲۱۰ هزار و ۵۳۲ مترمکعب و از نوع سنگ و ملات، بند خاکی، تورسنگی و کانال بتونی است.
سمنان- ایرنا - رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار گفت: حجم کل طرحهای آبخیزداری اجرا شده این شهرستان ۲۱۰هزار و ۵۳۲مترمکعب و از نوع سنگ و ملات، بند خاکی، تورسنگی و کانال بتونی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرحسین شاهحسینی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران، کنترل سیلابها و حفاظت از منابع آب، خاک و پوشش گیاهی مهمترین هدف از اجرای طرحهای آبخیزداری عنوان کرد و گفت: به همین سبب هرساله بر اساس طرحهای مطالعات حوضههای آبخیز و اعتبارات تخصیصی و ضرورت و حساسیت حوضه، طرحهای آبخیزداری اجرا میشود.
وی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری در ایوانکی با توجه به حجم بارندگی در فصل بهار نقش موثری در کنترل سیلاب داشته است.
بیشتر بخوانید
- امسال پنجهزار و ۵۰هکتار عملیات آبخیزداری در گرمسار اجرا شد
- ۲۴۴میلیارد ریال از صندوق توسعه برای آبخیزداری استان سمنان هزینه شد
- طرحهای آبخیزداری مصوبه سفر رییس جمهور به سمنان با ۸۵درصد پیشرفت در دست اجرا است
- طرحهای آبخیزداری استان سمنان سد راه سیلاب
این مسوول با اشاره به اینکه ایوانکی بیشترین سهم را در اجرای طرحهای آبخیزداری در حوضههای آبخیز کوروس و چنداب دارد، بیان کرد: اجرای این طرحها در بارندگی های اخیر نقش مهمی در مدیریت و کنترل رواناب داشت.
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار خاطرنشان کرد: گزارشهای میدانی از حوضههای آبخیز ایوانکی که عملیات آبخیزداری در آن اجرا شده حاکی از مهار سیل و رضایتمندی آبخیزنشینان و حتی کشاورزان پاییندست حوضهها طی بارندگی های بهاری و آبگیری بندهای خاکی سنگاب، چنداب، حسین آباد کوروسبالا و پایین داشت و در کنترل سیل، تقویت سفرههای آب زیرزمینی در بخش ایوانکی بسیار اثرگذار بوده است.
وی تأکید کرد: حوضه های آبخیز باید همیشه پایش و مدیریت شوند و طرح های آبخیزداری به طور مستمر در این حوضه ها اجرا شود. حتی حوضه هایی که به تازگی در بخش هایی از آن عملیات آبخیزداری انجام شده، باید به طور مستمر کنترل و مناطق خطرپذیر آن شناسایی و عملیات آبخیزداری تکمیلی در آنجا اجرا شود.
شاهحسینی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری در یک منطقه براساس اولویت و میزان خطرپذیری انجام می شود، اضافه کرد: طرحهای آبخیزداری خطر وقوع سیلاب را فقط در بخش هایی از مسیر آب در حوضه آبخیز رفع می کند و ممکن است با توجه به شدت بارش ها و میزان شیب زمین در قسمتهای دیگری از همان حوضه آبخیز، بر اثر شسته شدن خاک و رانش زمین، مسیر آب مسدود شود و سیلاب جاری شود.
وی با تأکید بر اینکه باید اعتبارات بیشتری برای اجرای طرح های آبخیزداری اختصاص یابد، تصریح کرد: اعتباراتی که برای اجرای عملیات آبخیزداری کنترل و مهار سیل هزینه می شود در مقابل خساراتی که فقط یک سیل برجای می گذارد بسیار ناچیز است.
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار گفت: امروز مردم با اهمیت آبخیزداری و ثمرات حاصل از اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطق مختلف آب و هوایی از جمله مرطوب، گرم و خشک و بیابانی آشنایی دارند و بررسی ها و تحلیلهای کارشناسان و پژوهشگران حوضه آب و خاک نیز نشان دهنده این است که آبخیزداری تنها راهکار حفاظت از منابع آبی و خاکی برای تقویت کشاورزی و در نهایت رونق زندگی مردم است.
ارسال به دوست