جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
درختکاری؛ تنها راه مقابله با کاهش گازهای گل‌خانه‌ای و ترسیب کربن

تاریخ انتشار : 1402/10/12 - ساعت انتشار: ١١:٠٦ - گروه خبری : اخبار استان

به گزارش مرکز اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، کارگروه استانی اجرای طرح شهید سید عنایت‌اله مرادی در راستای پویش ایران سرسبز، ایران قوی با محوریت هر مدرسه یک نهالستان، پنج‌شنبه ۷ دی ۱۴۰۲ با حضور سیدجمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش و جعفر مرادی‌حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان به میزبانی آموزش و پرورش در محل سالن جلسات اداره‌کل برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، کارگروه استانی اجرای طرح شهید سید عنایت‌اله مرادی در راستای پویش ایران سرسبز، ایران قوی با محوریت هر مدرسه یک نهالستان، پنج‌شنبه ۷ دی ۱۴۰۲ با حضور سیدجمال وزیری مدیرکل آموزش و پرورش و جعفر مرادی‌حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان به میزبانی آموزش و پرورش در محل سالن جلسات اداره‌کل برگزار شد.

جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای ایران به‌ویژه شهید حادثه ترور شهید سردار سرتیپ سیدرضی موسوی فرزند برومند استان از هم‌کاری و هم‌راهی آموزش و پرورش در اجرای طرح شهید مرادی، قدردانی و اظهار کرد: اجرای طرح هر مدرسه یک نهالستان در راستای ترویج فرهنگ درخت و درختکاری می‌تواند اتفاق‌های خوبی را در استان رقم زند.

 مرادی‌حقیقی در ادامه با اشاره به ضرورت تاکیدات جدید پیرامون طرح کاشت یک میلیارد درخت در مجامع بین‌المللی افزود: با توجه به شرایط جوّی دنیا، تولید کربن و افزایش گازهای درخت، کاشته و به کاهش گازهای گلخانه‌ای و ترسیب کربن کمک شود.

وی تاکید کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد  درخت از رویکردهای مهمی است که به‌منظور احیای جنگل‌ها، تلطیف هوا، کاهش اثر گازهای گلخانه‌ای، تولید اکسیژن، حفاظت از منابع آب و خاک، نفوذپذیری آب، جذب دی‌اکسید کربن و گرد و غبار دنبال می‌شود و هدف اصلی از اجرای طرح این است که هر سال با کاشتن ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون نهال، تا چهار سال آینده یک میلیارد درخت در ایران کاشته شود.

کاشت سه اصله درخت توسط هر ایرانی 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان به استناد فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که درختکاری از اهمیت خاصی برخوردار است و برای تحقق این طرح لازم است که هر ایرانی سه اصله درخت را در طی این دوره چهار ساله کشت کند، اظهار داشت: اجرای طرح کاشت نهال از پاییز سال جاری در استان آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه دارد.

وی در ادامه افزود: انتظار داریم که فرآیند تولید نهال و تبدیل آن به درخت با کمک آموزش و پرورش در مقاطع مختلف تحصیلی، آموزش داده شود.

مرادی‌حقیقی در پایان سخنانش تاکید کرد: امید داریم با حفظ، تولید و مرمت پوشش گیاهی در سطح استان بتوانیم این فرهنگ را که هم اقدام مادی و هم اقدام معنوی است، اجرایی کرده و بهره‌برداری خوبی از این طرح داشته باشیم.

انتقال مفاهیم آموزشی به زبان هنر

محمدرضا حسینی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان نیز در ابتدای جلسه ضمن ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات اجرایی و عملی ویژه معلمان، دانش‌آموزان، خانواده و... به برنامه‌های تشویقی و جانبی در راستای پویش ایران سرسبز، ایران قوی ازجمله تجلیل سفیران سلامت، آیین نواختن زنگ سبز در مدارس، اجرای سرود و نمایش با موضوع حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و انتقال مفاهیم آموزشی به زبان هنر، اشاره و اظهار کرد: شهید مرادی در زمان انقلاب از کارکنان اداره جنگلبانی بود که با شروع جنگ علیه رژیم بعثی عراق به‌عنوان رزمنده به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل اعزام شد و اولین و تنها شهید حوزه محیط زیست کشور در هشت‌سال دفاع مقدس است و می‌طلبد برای حفظ آرمان‌های شهدا، وظیفه عملی خود را به نحو احسن انجام دهیم.

گفتنی است، در بخشی از این جلسه، اعضای شورای معاونین و روسای ادارات به بیان نظرها و دیدگاه‌های خود پرداختند و در پایان جلسه با امضای مدیران کل، تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین آموزش و پرورش و منابع طبیعی و آبخیزداری استان منعقد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->