حمیدرضا عبدوس، رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
کانون‌های ریزگرد؛ عامل 80 درصد آلودگی هوای سمنان/ 530 هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در استان

تاریخ انتشار : 1401/11/09 - ساعت انتشار: ١٤:٢٧ - گروه خبری : اخبار استان

حمیدرضا عبدوس رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان می گوید: استان سمنان به عنوان سومین استان بیابانی کشور به شدت با مشکل ریزگردها درگیر است و فرسایش بادی و عوارض ناشی از آن سالانه خسارت های زیادی به منابع اقتصادی و زیستی وارد می کند.

کانون های فرسایش بادی یکی از مهم ترین عوامل آلودگی هوا در استان

حمیدرضا عبدوس رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان می گوید: استان سمنان به عنوان سومین استان بیابانی کشور به شدت با مشکل ریزگردها درگیر است و فرسایش بادی و عوارض ناشی از آن سالانه خسارت های زیادی به منابع اقتصادی و زیستی وارد می کند.

وی با اشاره به اینکه در استان سمنان حدود 5 میلیون و 200 هزار هکتار عرصه بیابانی وجود دارد که بیشتر در بخش جنوبی و نواحی مرکز استان واقع شده اند، می افزاید: در مناطق بیابانی با اقلیم خشک و فراخشک، میزان بارندگی سالانه کمتر از 150 میلیمتر با تعریق و تبخیربالا است که پوشش گیاهی سالانه آن کمتر از 5 درصد می شود.

عبدوس با اشاره به برخی عوامل طبیعی پیدایش بیابان مانند قرار گرفتن در عرض های کره زمین،دوری از دریا، محصور شدن به واسطه ارتفاع، نوع پوشش سطح زمین و... می گوید: برخی عوامل انسانی از قبیل دخالتهای گسترده انسان، تخریب گیاه، بوته کنی، تخریب آب و خاک، چرای بی رویه دام، قطع درختان، استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی،کشاورزی در اراضی غیر مستعد و آبیاری نامناسب از جمله عوامل انسانی است که درایجاد بیابان و کانونهای فرسایش بادی موثرند.

وجود 530 هزار هکتار کانون بحرانی فرسایش بادی در استان سمنان

رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان با بیان اینکه 1 میلیون و 370 هزار هکتار از 5 میلیون و 200 هزار هکتار اراضی استان سمنان تحت کانونهای فرسایش بادی هستند می گوید: از این میزان 530 هزار هکتار به عنوان کانون های بحرانی فرسایش بادی در استان سمنان شناخته می شوند که بیشتر در مناطق جنوب و شرق استان مستقر هستند.

علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان در خصوص اعتبارات تخصیص داده شده به منظور مبارزه با کانون های فرسایش بادی در استان می گوید: در سال 1400 از محل اعتبارات ملی،سفر ریاست جمهوری و اعتبارات استانی  مبلغ 13 میلیارد تومان برای عملیات اجرایی در شهرستانهای بیابانی استان تخصیص یافته  که در سطح 5 هزار هکتار، نهالکاری،آبیاری و مراقبت سنواتی انجام شده است و در سال جاری تاکنون اعتباری بالغ بر 7 میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص داده شده که عملیات بذرکاری، ایجاد بادشکن های زنده و غیر زنده اطراف مزارع و جاده ها، آبیاری سنواتی، نهالکاری و اقداماتی جهت مدیریت روان آب انجام شده است و نگهداری و آبیاری نهالکاری های سال گذشته و مقابله با آفات و بیماری های سطح تاغزارها نیز در سال جاری انجام شده است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->