جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
آلودگی خاک تهدید پنهان برای انسان/ ۹۵ درصد حیات وابسته به خاک است
سمنان- ایرنا- جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان آلایندگی خاک را پدیده پنهان زیستمحیطی برشمرد و گفت: کشاورزی ناپایدار، فعالیتهای صنعتی، معدنی و زبالههای مناطق مسکونی، آلایندههای اصلی خاک محسوب میشوند.
سمنان- ایرنا- به منظور ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از نابودی این منبع حیاتی و توجه بیشتر بهرهبرداران به آن، روز یکشنبه 13 آذرماه ۱۴۰1 توسط سازمان جهادکشاورزی استان سمنان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی با همکاری دانشگاه سمنان ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها و سایر ادارات تابعه؛ «مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک» در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برگزار شد.
مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک با شعار " خاک سر آغاز غذا" با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ،کارشناسان و بهره برداران بخش کشاورزی و منابع طبیعی به لحاظ اهمیت خاک در زندگی موجودات زنده، دولتها برای نگهداری آن طرحهای متعددی اجرا میکنند و هر ساله سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(FAO) در روز ۵ دسامبر ( ۱۴آذر) بزرگداشت روز جهانی خاک ر ا برگزارکه 13آذر ماه سال جاری در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برگزار شد.
سمنان- ایرنا- جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان آلایندگی خاک را پدیده پنهان زیستمحیطی برشمرد و گفت: کشاورزی ناپایدار، فعالیتهای صنعتی، معدنی و زبالههای مناطق مسکونی، آلایندههای اصلی خاک محسوب میشوند .
به گزارش ایرنا، جعفرمرادی حقیقی روز یکشنبه در آیین روز جهانی خاک در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان افزود: بیش از ۹۵ درصد نیازهای غذایی بشر و درصد قابل توجهی از پوشاک و سایر مایحتاج جمعیت رو به رشد انسان در بستر خاک تولید و تأمین میشود و این در حالی است که بشر با اقداماتی که در راستای توسعه و زندگی راحت تر انجام می دهد باعث آلودگی و نابودی این مولفه زیستی مهم شده است.
وی بیان کرد: در حالی که بسیاری از تغییرات و آلودگیهای ایجاد شده در زمین توسط انسان قابل مشاهده است، آلودگی خاک تقریبا نامریی، اما بسیار خطرناک است.
وی تاکیدکرد: در واقع آلودگی خاک یک تهدید پنهان در زیر پای انسان است، آلودگی خاک از طریق کشاورزی ناپایدار، فعالیتهای صنعتی، معدنی و زبالههای مناطق مسکونی به وجود میآید.
مرادی حقیقی با بیان اینکه خاک دارای ظرفیت بالایی برای فیلترکردن و جذب آلایندهها، تخریب و کاهش اثرات منفی آلایندهها است، اما این ظرفیت محدود است، اضافه کرد: تاکنون یک سوم از خاک کره زمین بر اثر توسعه ناپایدار فعالیتهای انسانی نابود شده است، با توجه به پیشبینی افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر، آلودگی خاک به یک تهدید جهانی تبدیل خواهد شد.
ارسال به دوست