به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛
طرح‌های آبخیزداری شهرستان آرادان پشت سد تأمین اعتبار

تاریخ انتشار : 1403/11/03 - ساعت انتشار: ٠٨:١٥ - گروه خبری : اخبار استان

مرمت حوضچه‌های آبخیزداری با لایروبی میسر می‌شود و در صورت عدم رسیدگی به آن‌ها امکان وارد کردن خسارت مجدد در سال آبی پیش رو را خواهد داشت، از این رو اجرای پروژه‌های آبخیزداری نیازمند تأمین اعتبار است.

مرمت حوضچه‌های آبخیزداری با لایروبی میسر می‌شود و در صورت عدم رسیدگی به آن‌ها امکان وارد کردن خسارت مجدد در سال آبی پیش رو را خواهد داشت، از این رو اجرای پروژه‌های آبخیزداری نیازمند تأمین اعتبار است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«مرآت»؛ منطقه‌ای در شمال‌شرقی شهرستان آرادان  به نام «سولک» وجود دارد که از رشته‌کوه‌هایی با بافت خاکی و نمکی تشکیل شده است.

با توجه به بارش باران‌های شدید و سیل‌آسا که در فصل زمستان گاهی از این کوه‌ها جاری می‌شود ، باعث سیلاب‌هایی می‌شود که خسارت‌هایی به مزارع کشاورزی در روستاهای پایین‌دست در بخش جنوبی و جنوب‌شرقی شهرستان آرادان وارد می‌کند

اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آرادان برای مهار سیلاب‌ها و رفع این مشکل اقدام به ایجاد موانع کرده تا بتواند از ورود سیل و گل و لای سنگ‌های ناشی از آن به باغات و مزارع کشاورزان منطقه جلوگیری کند.

موانع ایجاد شده توسط منابع طبیعی و آبخیزداری را در اصطلاح حوضچه آبخیزداری می‌گویند؛ فضایی با ظرفیت حدود 6 هزار مترمکعب در عمق ۴الی ۵متری از سطح زمین در مسیر جریان سیل و در دامنه کوه‌ها که معمولاً با مصالحی مانند سنگ، خاک و گاهاً بتن ایجاد می‌شود

به‌دلیل وجود نمک در کوه‌های منطقه «سولک»، در صورت انتقال با سیلاب‌ به مزارع می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را بر پوشش گیاهی برجا بگذارد.

ایجاد حوضچه‌های آبخیزداری در مسیر سیلاب‌ها حتی در برخی موارد از حرکت سنگ‌ها و ورود آن به مناطق مسکونی، مزارع و باغات نیز جلوگیری می‌کند.

بنا به مشاهدات میدانی و طبق گزارش افراد محلی آخرین سیلی که سال گذشته رخ داد، باعث شد که سیل‌ها، حوضچه‌های آبخیزداری را از گل و لای و سنگ اشباع و تا دهانه سرریز آن پر کند، این امر موجب شد تا حوضچه‌ها فاقد کاربری شوند

  مرمت حوضچه‌های آبخیزداری با لایروبی میسر می‌شود و در صورت عدم رسیدگی به آن‌ها امکان وارد کردن خسارت مجدد در سال آبی پیش رو را خواهد داشت.

یکی از مطالبات مردمی، ورود به موقع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آرادان نسبت به تأمین اعتبار جهت مرمت و لایروبی این بندهای خاکی و حوضچه‌های آبخیزداری و مسیرهای آن‌هاست که می‌تواند گام موثری در جلوگیری از وقوع حوادث طبیعی برای کشاورزان منطقه داشته باشد.

در شهرستان آرادان حوضچه‌های آبخیزداری دیگری نیز وجود دارد که می‌توان «گندم دره» را از آن جمله نام برد که در شمال روستای «پاده» و «موازی» با منطقه «سولک» با فاصله ۳کیلومتری از آن قرار دارد که به مراتب از حساسیت بیش‌تری برای روستاهای «پاده،فراوان»، «پنج هزاری» و کویرها برخوردار است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->