جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
آرادان و گرمسار پیشرو در توسعه زراعت چوب

تاریخ انتشار : 1402/11/09 - ساعت انتشار: ١١:٤٤ - گروه خبری : اخبار استان

در قالب سلسله نشست‌های خبری «مشارکت قوی، ایران قوی» که با هدف تبیین خدمات نظام، در محل ایسنای سمنان برگزار شد، در گفت و گو با ایسناجعفر مرادی حقیقی اجرای طرح های زراعت چوب در شهرستان‌های هشت‌گانه این استان پرداخت و گفت: بیشترین سطح زیرکشت زراعت چوب طی این مدت در دو شهرستان آرادان و گرمسار صورت گرفته است. البته در شهرستان شاهرود نیز طرح کاشت زراعت چوب نیز در حال پیگیری است.

در قالب سلسله نشست‌های خبری «مشارکت قوی، ایران قوی» که با هدف تبیین خدمات نظام، در محل ایسنای سمنان برگزار شد، در گفت و گو با ایسناجعفر مرادی حقیقی با اشاره به علت اجرای زراعت چوب در استان سمنان با توجه به کمبود آب اظهار کرد: با توجه به طرح تنفس جنگل‌های شمال و ضرورت عدم برداشت چوب از جنگل های هیرکانی و همچنین با توجه به نیاز کشور به چوب و نیاز صنایع چوبی به انواع چوب و...، یکی از راهکارها برای رفع نیازهای کشور و استان در این بخش،، اجرای عملیات توسعه زراعت چوب است که با تلاش همکاران و حمایت های مسوولان ارشد استان و سازمان جنگل‌ها، این مهم در دستور کار منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز قرار گرفته است.

وی به اجرای طرح های زراعت چوب در شهرستان‌های هشت‌گانه این استان پرداخت و گفت: بیشترین سطح زیرکشت زراعت چوب طی این مدت در دو شهرستان آرادان و گرمسار صورت گرفته است. البته در شهرستان شاهرود نیز طرح کاشت زراعت چوب نیز در حال پیگیری است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اذعان به اینکه طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت با رویکرد برون‌رفت از مشکلات زیست محیطی و کاهش چالش‌های مختلف حوزه منابع طبیعی و از جمله آلودگی هوا، فرسایش خاک، پدیده گردوغبار و ریزگردها، کاستن از پدیده فرونشست زمین ومقابله موثر با پیشروی کویر و بیابان‌زدایی صورت می‌گیرد، افزود: قرار است که طی این طرح با هدف توسعه فضای سبز وحفظ پوشش گیاهی نه تنها تعهد سالانه ۲.۵ میلیونی استان سمنان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت محقق شود بلکه می‌کوشیم که میزان کاشت نهال در استان را طی این بازه زمانی چهار ساله افزایش دهیم. کما اینکه خوشبختانه در سال نخست نه تنها تولید ۲.۵ میلیون نهال محقق شده بلکه ۵۰۰ هزار نهال افزون بر سهمیه پیش بینی شده در منابع طبیعی استان تولید شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های مردمی در اجرای این طرح ملی تاکید و خاطرنشان کرد: ارتقای فرهنگ منابع طبیعی، جلب مشارکت حداکثری با استفاده از ظرفیت گروه های مختلف اجتماعی و دوستداران منابع طبیعی و محیط‌زیست و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، افزایش سرانه فضای سبز در استان، کمک به تقویت و بهبود پوشش گیاهی به‌منظور ترسیب کربن و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و...از جمله اهداف منابع طبیعی و آبخیزداری در اجرای این طرح است.

مرادی حقیقی از توسعه فضای سبز به عنوان یکی از نیازهای مهم کشور و استان نام برد و اظهار کرد: بدون شک جنگل کاری و افزایش پوشش گیاهی از جمله موضوعات مهم و حیاتی برای کشور است و از همین رو مقام معظم رهبری همواره بر روی اجرایی شدن طرح‌های درختکاری و کاشت نهال تاکید ویژه داشته‌اند. همچنین دولت مردمی آیت‌الله رئیسی نیز در همین راستا طرح مهم و بزرگ کاشت یک میلیارد نهال را به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های کلان کشور در یک بازه چهار ساله در دستور کار قرار داده است.

وی با اشاره به دستاوردهای مهم سفر پر خیرو برکت دولت به استان در حوزه منابع طبیعی گفت: در سفر استانی رئیس جمهور ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری استان اختصاص یافت و همین به اجرایی شدن طرح های مهم و بزرگی در حوزه آبخیزداری انجامید.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه این اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومانی طی دو سال به استان تخصیص یافت، ادامه داد: عمده این اعتبارات در بحث طرح های آبخیزداری و بیابان‌زدایی هزینه شد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای دور دوم سفرهای رئیس جمهور به استان سمنان اظهار کرد: همین روز گذشته نشستی در همین ارتباط با مسوولان دفتر رئیس‌جمهوری برگزار و طرح های متعددی هم در حوزه مقابله با بیابان‌زایی و هم در حوزه اجرای طرح های آبخیزداری هم در قالب طرح های بیومکانیکی و هم در قالب طرح های بیولوژیکی و یا سازه‌های سنگ و ملات، گابیون و...ارائه دادیم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->