جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
۱۹ کانون "بحرانی" فرسایش بادی زیرساخت‌های استان سمنان را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار : 1402/03/30 - ساعت انتشار: ١٠:٢٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۷، تعداد ۱۹ کانون "بحرانی" فرسایش بادی زیرساخت‌های این استان را تهدید می‌کند گفت: خشکسالی‌های پی‌درپی در استان سمنان نیز در این آمار مؤثر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۷، تعداد ۱۹ کانون "بحرانی" فرسایش بادی زیرساخت‌های این استان را تهدید می‌کند گفت: خشکسالی‌های پی‌درپی در استان سمنان نیز در این آمار مؤثر است.

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: تا کنون سه مرحله مطالعه در خصوص شناسایی کانون‌های فرسایش بادی در استان سمنان در سال‌های 1380، 1389 و سال 1397 انجام شده است.

وی با اشاره به آمار آخرین مطالعات صورت گرفته در خصوص کانون‌های فرسایش بادی در استان سمنان که مربوط به سال 1397 است افزود: بر اساس این آمار امروز یک‌میلیون و 370 هزار هکتار از مساحت استان سمنان تحت تأثیر فرسایش بادی قرار دارد و این آمار بسیار قابل توجهی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: از این مساحت، 535 هزار هکتار از سوی سازمان منابع طبیعی و براساس مطالعات انجام شده به‌عنوان کانون بحرانی فرسایش بادی در استان سمنان در همان سال 1397 شناسایی شد.

مرادی حقیقی با بیان اینکه این مساحت شامل 19 نقطه استان سمنان است که زیرساخت‌های توسعه‌ای، محیط زیست و بخش کشاورزی و زندگی روزمره مردم استان سمنان را تهدید می‌کند خاطرنشان کرد: به‌طور حتم خشکسالی‌های پی‌در‌پی سالانه در استان سمنان بر افزایش مساحت و حتی بحرانی‌ شدن سطوح تحت تأثیر فرسایش بادی در این استان تأثیرگذار است و چه‌بسا از سال 1397 تا کنون بر کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در استان سمنان افزوده شده باشد.

وی با اشاره به دیگر علت‌های افزایش فرسایش بادی، وقوع سیلاب‌ها و انتقال رسوبات از بالادست به مناطق بیابانی و دشت‌های پایین دست را یکی دیگر از این علت‌ها عنوان و بیان کرد: در همین سال‌های بعد از مطالعه سال 1397 تا کنون، سیلاب‌های زیادی در فصول گرم در استان سمنان رخ داده است که همین موضوع نیز می‌تواند منجر به فرسایش خاک شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به مهم‌ترین منطقه شناسایی شده برای اجرای عملیات مقابله با بیابان‌زایی در این کانون‌های بحرانی، دشت‌های جنوب آزادراه بین‌المللی "حرم تا حرم" در قطعه گرمسار تا قم (دشت‌های مَکرَش) را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این اداره کل برای مقابله با گسترش بیابان‌ها و ایجاد توفان‌‌های گردوخاک عنوان و تصریح کرد: اقدامات بسیار ارزشمندی در این راستا در منطقه بیان شده صورت گرفت که نتیجه‌بخش نیز بوده است.

مرادی حقیقی اقدامات بیولوژیکی ازجمله توسعه پوشش گیاهی را از مهم‌ترین اقدامات در راستای کاهش کانون‌های بحرانی فرسایش بادی عنوان و تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در نظر دارد همچنان به عملیات مبارزه با بیابان‌زایی در این کانون بحرانی فرسایش بادی در شهرستان گرمسار ادامه داده و عمق اقدامات خود را افزایش دهد.

وی با اشاره به وقوع تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در هفته گذشته در آزادراه گرمسار قم (در محدوده استان تهران) بر اثر توفان شد تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات مناسب بیولوژیکی صورت گرفته در استان سمنان در راستای "بیابان‌زادایی" و مقابله با کانون‌های بحرانی فرسایش خاک، در محدوده استان سمنان شاهد مشکل خاصی در آن مقطع زمانی نبوده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به برنامه این اداره کل برای جلوگیری از آسیب کانون‌های بحرانی فرسایش خاک به زیرساخت‌های دیگر نقاط این استان گفت: اجرای عملیات بیولوژیکی و دیگر روش‌ها در اطراف محور دامغان-جندق-معلمان، منطقه "خارتوران"، منطقه "صدرآباد"، منطقه "کال‌شور" و تقاطع محور عباس‌آباد-جاجرم جزو دیگر اولویت‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در راستای مقابله به گسترش کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در این استان است.

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، سمنان یکی از سه استان کشور است که با بحران خشکسالی 100 درصدی مواجه است و البته شدت خشکسالی در این استان از دو استان دیگر نیز بیشتر اعلام شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->