جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
مشارکت مردم بومی لازمه حفاظت از جنگلهای دستکاشت و کویری
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بر ضرورت حفاظت از جنگلهای کویری تاکید کرد و گفت: حفاظت از این جنگلها که بخش عمده آنها جنگلهای دستکاشت هستند، منوط به همراهی و مشارکت مردم محلی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بر ضرورت حفاظت از جنگلهای کویری تاکید کرد و گفت: حفاظت از این جنگلها که بخش عمده آنها جنگلهای دستکاشت هستند، منوط به همراهی و مشارکت مردم محلی است.
جعفر مرادی حقیقی در جمع مدیران این اداره کل با اشاره به تخریب برخی مناطق جنگلی اظهار کرد: اگر مردم در حفظ جنگلهای دست کاشت با ادارهی منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری کنند و جنگلهای دست کاشت را متعلق به خودشان بدانند، شاهد حل بسیاری از مشکلات موجود خواهیم بود.
وی گفت:طرح واگذاری عرصه های منابع طبیعی با هدف نگرشهای اقتصادی، افزایش و ارتقای وضعیت معیشتی بهره برداران و مجریان طرح های منابع طبیعی و جنگل نشینان اجرایی می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه یکی از رویکردهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بحث مشارکت مردمی در همه امور از جمله اصلاح و احیای مراتع منابع طبیعی است، افزود: در این بخش مردم مشارکت داشته ولی با تهیه این طرح مشارکتی، حفاظت از عرصه های منابع طبیعی به مردم واگذار می شود.
مرادی حقیقی اظهار کرد: برای جلوگیری از دخل و تصرف در عرصه های ملی و طبیعی نیز با فعال کردن تیم های گشت زنی و بهمنظور تثبیت مالکیت دولت و اراضی ملی و همچنین مشخص نمودن مرز اراضی ملی با مستثنیات افراد ، پروژه کمربند حفاظتی با شاخص بنچ مارک به مساحت ۸۶کیلومتر در استان اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه کمربند حفاظتی از پروژه های با اهمیت در خصوص تفکیک اراضی ملی و مستثنیات است، افزود: این مهم از وظایف مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به منظور تثبیت حاکمیت دولت بر عرصه های ملی به حساب می آید .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نهادینه کردن مشارکت مردم در راستای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی را ضروری دانست و تأکید کرد: امروزه موضوع توجه و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی، یک بحث فرهنگی است و باید با فرهنگ سازی مردم را به سمت حفاظت از منابع خدادادی تشویق کنیم.
ارسال به دوست