به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، خانم گل بهار معاون نماینده مقیم عمران ملل متحد
برگزاری جلسه کمیته راهبری فاز سوم پروژه ترسیب کربن
جلسه کمیته راهبری فاز سوم پروژه ترسیب کربن با حضور معاون نماینده مقیم عمران ملل متحد در تهران، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان، مدیرکل دفتر امور بیابان و مدیران کل منابع طبیعی استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد برگزار شد.
جلسه کمیته راهبری فاز سوم پروژه ترسیب کربن با حضور معاون نماینده مقیم عمران ملل متحد در تهران، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان، مدیرکل دفتر امور بیابان و مدیران کل منابع طبیعی استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در این نشست خانم گل بهار معاون نماینده مقیم عمران ملل متحد از پیشرفت پروژه ترسیب کربن تشکر کرد و یادآورشد: این پروژه با توجه به کارکردهایی که درجوامع محلی دارد باید به دیگر استانها نیز تعمیم داده شود و دانش مربوط به این پروژه نیز در مناطق هدف گسترش یابد.
خانم گل بهار همچنین گفت: از اقداماتی که برای تامین مالی این پروژه انجام شده مطلع هستم و دفتر عمران ملل متحد از این پروژه حمایت خواهد کرد.
نماینده برنامه عمران ملل متحد در ادامه از زحمات وحید جعفریان مدیر کل دفتر امور بیابان و مدیران گذشته این دفتر و کارشناسان دست اندرکار نیز تشکر کرد و افزود: یو ان دی پی نسبت به حمایت از نتایج بدست آمده پروژه ترسیب کربن متعهد است و از تعمیم آن به دیگر جامعه هدف استقبال و حمایت می کند.
** در اجرای طرح ترسیب کربن از مشارکت مردم نمی توان غافل شn
حسن وحید معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی در این نشست گفت: عوامل متعددی منابع طبیعی کشور را تهدید می کند و زمینه تخریب آن را فراهم می نماید، از این رو در اجرای طرح ترسیب کربن و دیگر طرح های منابع طبیعی نمی توانیم از نقش و مشارکت مردم غافل شویم.
او افزود: بهره برداران و مجریان محور اصلی کار در منابع طبیعی هستند و باید اهداف به گونهای تنظیم شود که هم منجر به حفظ و توسعه پایدار منابع طبیعی شده و هم به بهره برداری درست برای بهره برداران منتهی شود.
وحید همچنین گفت: طرح ترسیب کربن در بین جوامع محلی امید آفرین شده و توانسته شاخصهای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی را ارتقاء ببخشد و ما باید اثرات این طرح را برای مردم محلی بیشتر تبیین کنیم.
وی آموزش جوامع محلی و توانمندسازی مردم محلی و تشکلها را امری لازم و مهم در اجرای این پروژه برشمرد و یادآور شد: باید این پروژه و اهداف و شاخص هایی را که دنبال می کند به گونه ای باشد که اگر دولت دست حمایت خود را از این طرح بردارد تشکلها، مردم محلی و گروه های توسعه و هدف بتوانند مشاغل و صندوق های خرد را مدیریت کنند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه این نشست به بند ب ماده 29 قانون احکام دایمی کشور اشاره کرد و آن را ظرفیتی مناسب جهت ایجاد قرارداد با تعاونیها و تشکلها و بهره برداران و مجریان طرح های منابع طبیعی نام برد که می توان در این قالب طرح ها را احاله مدیریت نمود.
**ضرورت مستند سازی درس آموخته های پروژه ترسیب کربن
در ادامه وحید جعفریان مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی گفت: تفویض پروژه ترسیب کربن و تدوین الگوی لازم و ایجاد یک ساختار حمایتی برای پروژه باید مورد توجه قرار گیرد.
جعفریان افزود: مستندسازی درس آموختههای پروژه را از امور لازم برشمرد و گفت: فاز سوم این پروژه می تواند در کشور تعمیم یابد و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی آن می تواند یک محیط امن برای تاب آوری جوامع محلی ایجاد نماید.
مدیر دفتر امور بیابان همچنین گفت: درک درست از نیازهای جوامع محلی بسیار مهم است و توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی و مدیریت پایدار سرزمین با استفاده از الگوهای اقتصاد سبز برای افزایش تاب آوری پروژه همواره مورد تاکید ماست.
بر اساس این گزارش، فاز سوم پروژه ترسیب کربن به عنوان یکی از پروژههای بین المللی از سال 96 در منابع طبیعی 4 استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد در حال انجام است و تلاش بر این است که این طرح که اهدافی همچون؛ احیای مناطق بیابانی، بهبود شاخص های توسعه انسانی، اشتغالزایی و دستیابی به توسعه پایدار را دنبال می کند در دیگر استان های کشور تعمیم پیدا کند.
ارسال به دوست